joi, 1 martie 2018

Cunoaște, iubește, acționează împreună pentru viață


În după amiaza zilei de 28 februarie 2018, în Palatul Mitropolitan a fost desfășurat un training „Cunoaște, iubește, acționează împreună pentru viață’’ invitată Alexandra Nadane, președintele Asociației  Studenților pentru viață din București. S-au prezentat mai multe aspecte referitoare la creșterea gradului de informare pe temele : criza de sarcină, alternative la avort, sindromul post-avort, sprijinirea femeilor care au trecut prin criza de sarcină, istoria avortului în lume și istoria mișcării pentru viață din lume.

Hristos spune: „Eu am venit în lume, ca lumea să aibă viață”. Ne bucurăm de viața pe care am primit-o de la Hristos și cu timpul aflăm Adevărul despre viață și cine este Viața în sine. Începând cu ziua de 1 martie și pe parcursul acestei luni care este numită pro viață se vor desfășura diferite activități prin instituții și unul cel mai important fiind Marșul pentru viață pe 24 martie.


De ce anume această zi? Pentru că e o modalitate să transmitem un mesaj într-o singură zi mai multor oameni din mai multe orașe și unii își schimb părerea față de avort. Făcând calculări 80 de % din cupluri după avort se despart și 80 de % din avorturi nu s-ar face dacă ar exista un bărbat, care să sprijine femeia. Inima copilului începe să bată la 16 zile, deci embrion fiind este o parte din noi care are viață și noi trebuie să-i oferim această libertate de a o trăi.

Conform ultimelor statistici Republica Moldova ocupă locul șase în lume la numărul de avorturi la populația actuală 3.675.657- locuitori și 35.530.561-avorturi, situația este destul de dramatică, din păcate asta-i realitatea.

Evenimentul a întrunit mai mulți reprezentați ai bisericii, dar și tineri ce activează în mai multe asociații de tineret printre care și Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova.

A consemnat Gheorghe Aamă  pentru „Tânărul Ortodox” 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu