marți, 11 septembrie 2018

Amintiri și momente de neuitat de la proiectul ce a susținut copiii la frecventarea școlii


Multe amintiri, prieteni noi, momente de neuitat, lacrimi de fericire, zâmbete și multe alte lucruri interesante pe care le-am făcut datorită echipei ATOM (Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova).

Suntem o familie mare, iar împreună ne împărtășim gândurile, ideile, emoțiile și dorim ca să fim de folos societății în care locuim prin diferite activități și valori promovate. Încă de la început am inițiat proiecte ce ne-au ajutat la formarea noastră ca personalitate, dezvoltându-ne aptitudinile de comunicare și exprimare liberă.


Astfel, apropiindu-se anul școlar, ne-am gândit să ajutăm copiii nevoiași cu rechizite școlare, activitatea purtând denumirea: "Ajutăm copiii ca sunetul clopoțelului să sune ca bun venit pentru toți" și pe care recent am încheiat-o.

În acest mod, mai multe filiale s-au încadrat activ, oferindu-le micilor școlari materialele de care au nevoie, precum:

- Filiala Ungheni, care au ajutat 7 beneficiari, în proiect sau implicat 5 voluntari;
- Filiala Lăpușna, au primit ajutor 10 copii, 8 voluntari implicați;
- Filiala Frăsinești, 10 beneficiari, 5 voluntari au desfășurat proiectul;
- Filiala Vărzărești, 8 copii au primit rechizite și alte bunuri, proiectul fiind desfășurat de 4 voluntari;
- Filiala Florițoaia, Nouă, 5 beneficiari, 6 voluntari implicați;
- Filiala Hârbovăț, 7 beneficiari ai proiectului, 6 tineri care au desfășurat proiectul.

În cele 6 localități promotoare a proiectului au fost 47 de beneficiari și implicați în colectarea rechizitelor și toate celelalte legate de proiect. Toți ne-am dorit să aducem o rază de lumină și speranță în sufletele elevilor pentru ca să aibă și ei posibilitatea să învețe la școală.

Menționăm că nu numai ei au fost fericiți, dar și părinții au fost foarte recunoscători, mulțumindu-ne pentru acest act de caritate. Întâlnindu-ne după finalizarea proiectului, am discutat și fiecare și-au expus părerea în urma acestuia. Așadar, am fost impresionați de bucuria ce se citea în ochii copiilor datorită cadourilor primite la începutul anului de studii.

Noi nu ne oprim aici și sperăm ca pe viitor, familia ATOM se va mări, realizând și alte proiecte, deoarece avem posibilitatea de a ne afirma, implementând în suflet valorile și calitățile necesare unei tinerețe demne și viitor fericit.


Ana-Maria, 18 ani, Ungheni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu