luni, 15 februarie 2021

Tinerii din Ciuciuleni, Hîncești în discuție cu biserica despre avalanșa problemelor cu care se confruntă

Sectorul Eparhial Activitate Pastorală Pentru Tineret a Episcopiei de Ungheni și Nisporeni a desfășurat în cadrul Zilei Tineretului Ortodox mai multe activități cu și pentru tineri.

Adolescența din totdeauna a fost o perioadă pe cât de frumoasă, pe atât de dificilă, deoarece anume aici în această perioadă putem cădea pradă diferitelor ispite. În ajutorul tinerilor, din această perioadă a adolescenților, abordând o tematica destul de actuală, preotul Valeriu Badan, paroh al satului Temeleuți a întrunit într-o adunare de suflet tineri din gimnaziu localității. Tema discuției ,, Provocările tinerilor din ziua de azi,, a fost un subiect care a încins o comunicare frumoasă, enumerând consecințele care pot avea în urma căderii în ispita internetului, alcoolului, drogurilor și desfrâului…

Tinerii s-au arătat deschiși spre colaborare, în lupta cu provocările vieții, apelând fie la ajutorul profesorilor, părinților trupești sau a părintelui duhovnic, pentru că tăcerea și închiderea în sine în această perioadă este un pericol extrem de mare. Cele expuse de părintele Valeriu și completate cu răspunsuri și practici din viața tinerilor au fost momente care au completat atmosfera de discuții interesante.









Iar în localitatea Ciuciuleni, Hîncești, diaconul Ioan Pîrău, membru a Sectorului Eparhial Activitate Pastorală Pentru Tineret, sa întrunit cu un grup de tineri la biserica din sat și au abordat mai multe gânduri care frământă pe tinerii de astăzi, printre care au discutat și despre importanța Postului Mare, a rugăciunii și a milosteniei în viața tânărului.

Tinerii entuziasmați au rămas mulțumiți de răspunsurile primite și au fost încurajați pentru a parcurge perioada postului de mână cu milostenia, rugăciunea și a iubirii față de aproapele.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu