miercuri, 4 aprilie 2018

Cum a demarat concursul Brain-Ring în Episcopia de Ungheni și Nisporeni


În perioada 26 martie – 1 aprilie 2018, Săptămâna Tineretului Ortodox, cu binecuvântarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, s-a desfăşurat în toate patru centre raionale – Călăraşi, Ungheni, Nisporeni şi Hînceşti – din cuprinsul Eparhiei, a V-a ediţie a Concursul Brain-Ring: Sunt tânăr și doresc să mă manifest intelectual.

În cadrul acestui concurs s-a petrecut şi Seminarul: Prețuiește viața tinere!, conferențiar fiind  prot. Vadim Corostinschi, Președintele Asociației Tinerilor Ortodocși din Moldova, care a fost şi moderatorul Concursul Brain-Ring.


Menționăm că la respectivul concurs au fost prezenţi elevi ai mai multor Gimnazii şi Licee din raioanele menționate, însoțiți de preoții parohi, care au fost şi responsabili de organizarea grupurilor participante. Iar în fiecare raion a fost selectate câte 2 echipe pentru marea finală din 1 septembrie.

După aprecierea şi jurizarea corespunzătoare a participanților au fost anunţate echipele zonale câștigătoare, ce se vor prezenta la etapa finală pe 1 septembrie 2018. 
Pe lângă toate cadourile primite, tinerii ce au luat parte la respectivul concurs, vor participa la trei tabere:
1.Tabără: Tinerețea, de la egal la egal amical – perioada 5 – 8 iulie, or. Nisporeni.
2.Tabără: De la tineri activi spre comunități participative – perioada 5 – 8 august.
3.Tabără: Tinerețe fără bătrânețe – perioada 29 august – 1 septembrie, Mănăstirea Hârbovăț.
În cadrul concursului a fost prezentat numărul doi al revistei Tânărul Ortodox, care este un suport de dezvoltare personală a tânărului.

Avem invitație pentru toți tinerii la marele eveniment al anului: Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova – ITOM, care se va desfășura în data de 1 septembrie 2018, la Mănăstirea Hîrbovăț. Pe lângă un frumos program liturgic, de cunoaștere și de promovare, va fi desfășurată și Finala concursului Brain-Ring din toate aceste raioane

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu