duminică, 1 aprilie 2018

Training: Fii voluntar în tabrele bucuriei, pentru tineri


În data de 30.03.2018 mai mulți preoți și tineri au participat la un training organizat cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir de formare intitulat: „Fii voluntar în taberele bucuriei”.

Biserica are un rol important în viața omului, fără Dumnezeu omul nu poate trăi, dar pe Dumnezeu îl putem găsi doar în biserică și de aici apare legătura între biserică și tabără, până la urmă ele dau roduri destul de bune și în cadrul acestor tabere copii se întâlnesc, comunică, interacționează între ei și își dezvoltă unele abilități, se împrietenesc.


Trainingul a presupus etapa de cunoaștere și o durabilă - pozitivă relației într-o tabără, reguli și norme pentru voluntar și stimularea unei tabere ortodoxe. După taberele care se organizează anual copii sunt încântați și foarte impresionați, nimeni niciodată nu s-a gândit că pe lângă parohie e posibil de organizat o astfel de tabără interactivă, plină de jocuri și programul alcătuit de voluntari – pioneri. „Ce nu este de putință omului, la Dumnezeu totul e cu putință.

Readucem aminte că Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova în decurs de 4 ani consecutiv desfășoară tabere și școli de vară la nivel local în parteneriat cu Episcopia de Ungheni și Nisporeni:
1.Tabără: Tinerețea, de la egal la egal amical – perioada 5 – 8 iulie, or. Nisporeni – 150 participanți
2.Tabără: De la tineri activi spre comunități participative – perioada 5 – 8 august – 80 participanți
3.Tabără: Tinerețe fără bătrânețe -  perioada 29 august - 1 septembrie, Mănăstirea Hîrbovăț – 50 participanți
4. Școală de vară: Liderul ești tu – perioada 12 – 14 iulie, Mănăstirea Hîrbovăț – 50 participanți.

Tot în anul 2018 pentru tineri va fi desfășurat mai multe zile dedicate tinerilor ca tabere de zi, iar acest training va dezvolta voluntarii la implicare.

Gheorghe Aramă, student 17 ani









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu