miercuri, 29 august 2018

Vrem spitale nu catedrale


Buna ziua și iertare, pentru o mica informare: Biserica a construit 54 de spitale, câtă vreme statul a demolat peste o sută!

ZIARISTA FRANCEZA...
Rețineți dragi creștini ortodocși: FRANȚA ESTE STAT LAIC PRIN CONSTITUTIE! L-au dat afara pe Dumnezeu Iisus Hristos, din țara si din sufletele lor. Nu-L mai vor pe Dumnezeu? Atunci nici Dumnezeu nu-i mai vrea pe ei... Si atunci au venit musulmanii din Asia si negrii din Africa si-i terorizează.


Anne Kerjean, jurnalist la publicația Charente Libre din Angouleme, probabil atee sau sectantă, s-a arătat încântată de importanța istorică a zonei Turda-Câmpia Turzii, de exponatele Muzeului de Istorie și de gastronomia locală, dar, a spus că nu înțelege logica pentru care românii construiesc noi Biserici Creștin Ortodoxe atât de fastuoase, dar au spitale așa de vechi. „Nu e vorba despre faptul că sunt construite din fonduri publice sau donații. Eu vorbesc de un mod de gândire în general care mie mi se pare un paradox și de neconceput.


Nu pot înțelege. Pe de-o parte un spital vechi, pe de alta foarte multe biserici aurite, fastuoase și încă în construcție. Chiar mă gândesc că persoanele mai sărace ar putea să meargă să doarmă în ele, sunt frumos colorate, au încălzire, iluminat puternic și au covoare groase pe jos”, a spus ziarista franceză.

Reacția franțuzoaicei l-a revoltat pe ziaristul român Bubanu Prahoveanu de la Radio Prahova, care, într-un text postat pe Facebook, i-a explicat, în doar câteva fraze impecabile, de ce au românii biserici. Sfătuind-o, în final, să pună burta pe Coran, „că s- ar putea ca în câțiva ani să nu mai faci poze la Eiffel dacă nu știi toate versetele pe deasupra...”.


Iată reacția jurnalistului român: „Nu am citit nimic mai mizerabil în ultima vreme. Despre prostia cu "Vrem spitale nu catedrale" nu mai insist.


E prea mare pentru a ocupa timpul unui om zdravăn la cap. Vine acu' madam din Franța și se întreabă de ce avem atât de multe Biserici Creștin Ortodoxe. Păi, hai să-ți explic cucoană:
Pentru că în trecut, când voi ridicați catedrale și vă zbenguiați perucile pline de păduchi prin poala regilor voștri, noi ne băteam cu turcii, cu tătarii si cu alții, pe la poarta Europei să nu deveniți si voi pașalâc.


Că între timp, în 2018, de exemplu ați devenit și aveți moschei la fiecare intersecție nu mai e treaba noastră.


Așa, să revin. Am mai avut și "câțiva" ani de comunism, în care am stat cu ochii pe cer ca proștii, să vă așteptăm pe voi, americani, englezi sau marțieni să ne scăpați, dar degeaba... În timpul ăla vedeam cum elitele sunt decimate, Bisericile Creștin Ortodoxe, dărâmate sau în cel mai bun caz închise între blocuri gri. 


Iar unul din motivele pentru care suntem încă în picioare ca neam sunt tocmai bisericile astea multe de care te miri tu. 
Așa că marș înapoi în Franța și mai pune burta pe Coran, că s -ar putea ca în câțiva ani să nu mai faci poze la Eiffel dacă nu știi toate versetele pe de rost... Amin si Aliluia!


Vasile Joanta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu