miercuri, 27 iunie 2018

Amintiri plăcute pentru tinerii participanți la tabăra ortodoxă pe lângă Mănăstirea Curchi


În perioada 17-24 iunie 2018, cu binecuvântarea PS Siluan, episcop de Orhei, 20 de tineri au beneficiat de o tabără minunata la mânăstirea Curchi, cu genericul "Sfinții trei Ierarhi-modele de urmat lui Hristos". Aici tinerii au avut un program liber dar interesant, incluzând diferite activități provocatoare care i-a făcut pe tinerii noștri sa se simtă nemaipomenit împreună cu ceilalți alături.


Programul a inclus participarea zilnica la Sf. Liturghie, implicarea in activitățile si lucrările desfășurate la mănăstire, vizionarea filmelor, lectura, discuții deschise, foc de tabără si multe altele, care le-au dăruit tinerilor o experiență de neuitat.



Ei au avut ocazia ca in aceste 7 zile petrecute la mănăstire sa învețe lucruri folositoare pentru suflet si pentru viitorul lor si nu in ultimul rând sa-si schimbe comportamentul fata de D-zeu, sa învețe sa lucreze in echipa si multe alte lucruri folositoare.



Au muncit împreună săvârșind lucruri frumoase si au rămas cu impresii plăcute despre viața monahala.
Au avut o experiență unica de a petrece o săptămână departe de grijile lumești si celelalte probleme si sa petreacă aceste zile împreună cu Dumnezeu, pe care nu o vor uita niciodată.



Tinerii au realizat ca astfel de tabere au o mare importanta si cu un folos duhovnicesc.


Tot în această vară o să maifie desfășurate încă cel puțin 2 tabere pe lângă mănăstiri  cu binecuvântarea Preasfințitului Petru, Episcopde Ungheni și Nisporeni. Este vorba de ediția a doua a Școlii de vară a liderilor Asociației Tinerilor Ortodocși din Moldova, depe lângă Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”, Hârbovăț și Mănăstirea „SfinteiTreimi”, Frumoasa, care se va desfășura în perioada 12-15 iulie 2018, unde vorfi 35 participanți.


Ursu Maxim, participant tabără
































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu