miercuri, 25 aprilie 2018

Pierderea timpului pe internet, este pierderea mântuirii

Agresiunea Internetului asupra omului este o realitate întărită prin fapte, mărturii, adevăr şi prin dovezi medicale incontestabile. La o importantă conferinţă a Asociaţiei Psihiatrice Americane desfăşurată la New York, dependenţa de Internet a fost inclusă pe lista bolilor care necesită acelaşi tip de abordare ca dependenţa de alcool, de droguri sau de jocuri pe calculator. Prin urmare, folosirea excesivă a Internetului este beţie, este drog, este un rău palpabil. Un medic specialist psihiatru a sesizat la dependenţii de acest drog simptome nu numai psihice, ci chiar şi fizice: dureri de cap şi de coloană vertebrală, dar şi mai grav, simptome precum: tremurături sau nervozitate, atunci când pacientul nu are la îndemână Internetul. Concluziona acest medic că Internetul ne mănâncă de vii, adică ne scurtează viaţa. Toată suflarea credincioşilor se pleacă lui Dumnezeu, întreit în Persoane, dar împărăţia întunericului are elemente răzvrătite care au acelaşi scop de milenii: să le răpească oamenilor bunul cel mai de preţ mântuirea. Or, pierderea timpului pe internet, este într-o oarecare măsură pierderea mântuirii.



ţiva medici pediatri au atras atenţia asupra faptului că luminile stridente, mişcările bruşte, cum sunt cele în flash, culorile vii, radiaţiile monitoarelor de calculator pot dăuna individului şi în special copiilor. Poziţia stând pe scaun, ore în şir, nu este indicată, dând şi ea naştere unor afecţiuni medicale. După mai multe ore de utilizare a calculatorului, individul este stresat, epuizat, cu ochii roşii, împăienjeniţi, apatic, fără vlagă, obosit peste măsurăUn calculator poate deveni prin utilizarea neadecvată un instrument de plăcere păcătoasă sau unul de tortură. Pentru a face faţă acestor agresiuni, sunt câteva remedii, cum ar fi: să alegem o poziţie pe scaun cât mai corectă, să folosim ochelari protectori chiar dacă nu acuzăm probleme oftalmologice, să optăm pentru monitoare cu radiaţii mai scăzute, iar după lucru îndelungat sunt aproape obligatorii plimbările în natură.

Să ne rugăm Marelui şi Înduratului Dumnezeu să ne ferească de ispite şi de boli, căci, după cum am arătat mai sus, o boală se poate naşte şi din plăceri sau din neştiinţă în faţa unui computer aparent inofensiv, dar în realitate foarte dăunător, dacă nu e folosit cu bună socoteală şi în scopuri de strictă necessitate.

Cristian Şerban
INTERNETUL-Tinerii în faţa provocării
Editura Egumeniţa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu