luni, 19 martie 2018

Stresul distrunge tinereţea şi implicit viaţa


Mai de mult, stresul nu era cunoscut între tineri. Aceștia trăiau firesc, fără presiuni deosebite. Stresul era prezent numai la adulții prinși de grijile vieții. În prezent, sunteți stresațși voi tinerii.Stresul a devenit a doua voastră natură. Viteza cu care se desfășoară toate, societatea de consum, lipsa credinței precum și o anumită predispoziție genetică ne conduc spre boala contemporană care ne afectează pe toți, numită stres. Acum viața devenit îngrozitoare… Stresantă. Și pe voi vă trage spre vâltoarea stresului. Vă stresați zi și noapte din cauza serviciului, a relațiilor de dragoste, a banilor, a nereușitei familiale. Deși sunteți tineri, vă stresați foarte tare. Vă este frică de viitor, de ceea ce veți face și de atâtea probleme pe care abia începeți să le conștientizați. Consider că în asemenea situație, puteți face trei lucruri:

Unu: Să vă dați seama de ce trăiți. Dacă vă veți da seama că trăiți pentru un scop înalt, nu vă veți mai stresa niciodată. Scopul sfânt nu provoacă stres.
Doi: În continuarea primului punct, să dobândiți criterii corecte de viață și de fericire. Viața fericită nu constă în dobândirea de bunuri materiale. Practic, acestea provoacă stresul. Fericirea constă în folosirea corectă a bunurilor de pe pământ.
Trei: Să vă țineţi de credință, care vă poate oferi răspuns la toate problemele, și implicit la cele legate de stres.
Părintele Timotei Kilifis
Tinerețe curată, tinerețe frumoasă, pag. 106-107
Editura Cartea ortodoxă, 2007

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu