marți, 19 iunie 2018

Vă rog să rămâneţi ortodocși și să aveți rugăciunea ca pe o mare taină

Cei care postați rugăciuni și îndemnuri la rugăciuni mondiale la ore fixe: voi credeți sincer că cineva începe sa dea scroll pe telefon în timp ce bate mătănii, sau e doar dorința voastră de a arăta tuturor că voi vă rugați?
Ne mai lipsesc tămăduitorii care să anunțe la ora fixă pe cine mai tămăduim azi și putem începe sa stringem donații, ca secta neoharismatica e gata.
Va rog sa ramineti ortodocși și sa aveți rugăciunea ca pe o mare taina. Pentru aceasta aveți îndemnul direct al Mîntuitorului Hristos.
Odată l-am întrebat pe parintele Arsenie Papacioc cum trebuie sa ne rugam și mi-a zis: acea rugăciune e buna despre care nici tu nu știi ca o faci. Același răspuns l-a primit acum 1700 de ani un monah de la Sf. Antonie cel Mare: atita timp cit încă mai realizezi ca te rogi, încă nu te rogi.

Dumnezeu nu se lasă înduplecat cu activism public, ci cu iubire și smerenie. Cu cit e mai mare credința și nădejdea in Dumnezeu, cu atit mai puțin ne arătam durerile noastre oamenilor. Sa fiți siguri ca Biserica se roagă pentru voi toți in orice ceas de zi și noapte. Rugaciunile de taina ale feiecaruia sint parte a acestei mari lucrări care tine lumea.
Bunul Dumnezeu sa va aline pe toți. Înger păzitor și șoptitor de gînduri bune vă doresc tuturor.
Pr. Savatie Baştovoi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu