marți, 21 august 2018

Iubire, încredere și nădejde!


Când iubești pe cineva, nu mai ții cont de cei din jur, de defectele, problemele și calitățile pe care le are acea persoană. Când iubești o persoană, nu iubești exteriorul, ci interiorul, adică bunătatea, blândețea și iubirea pe care o emană acea persoană.

Când te-ai îndrăgostit de cineva și ești sigur că o iubești trebuie să îți dăruiești sufletul, sa fii sincer și de încredere, iar cel mai important este implicarea și nădejdea în Dumnezeu, asta dacă dorești ca acea iubire, acel sentiment să fie veșnic. Iubirea, trebuie împletită cu credința, cu rugăciunea și cu dragostea față de Domnul nostru Iisus Hristos.


Din păcate, în zilele noastre o asemenea iubire, o astfel de legătură între două persoane este greu de găsit și de construit, dar și greu de păstrat, deoarece majoritatea când se îndrăgostesc, nu se îndrăgostesc de persoana însăși, ci de ceea ce este material, vizibil, uitând de legătura Dumnezeu – OM, nu-L lasă să se implice în viața lor intimă.


Maica Siluana, spunea în una din conferințele sale că este normal să ne îndrăgostim de ce este material, palpabil, vizibil, deoarece ăsta-i primul prag, în aceste ,,trepte ale iubirii”, dar trebuie să avem grijă ca să nu exagerăm în asta, să nu punem accent doar pe acest lucru. De aceea nu sunt relații de lungă durată, deoarece se potrivesc fizic, nu și spiritual, duhovnicesc.
 Atunci când facem o alegere și simțim că ne-am îndrăgostit de cineva, trebuie să o facem cu inima, să ne cercetăm pe noi înșine și să vedem mai întâi de ce ne-am îndrăgostit și dacă cu adevărat ne dorim acea relație. După ce am făcut aceasta, putem lua decizia finală în a continua sau nu ceea ce am început, bineînțeles implicandu-L și pe Dumnezeu în acțiunile noastre. Bucurii și fie ca Bunul nostru Iisus Hristos să rânduiască fiecăruia persoana potrivită lângă care să se simtă implinit(ă). 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu