vineri, 16 februarie 2018

Fiule, dă-mi inima ta…Gânduri către Ziua internaţională a tineretului ortodox


„Aşa să fie un tânăr: un mare erou pentru Hristos.”
Pr. Arsenie Papacioc
Ziua Internaţională a Tineretului Ortodox coincide în fiecare an cu Praznicul Întâmpinării Domnului, ambele sărbători amintindu-ne de rolul tinerilor în istoria Bisericii Ortodoxe şi a întregii omeniri. 
Este un mare lucru ca cineva să dorească să fie după voia lui Dumnezeu, să-L caute pe Dumnezeu. Tănărul nu are experiența vieții cu Dumnezeu, ceea ce nu înseamnă că trebuie neapărat să treacă zeci de ani ca să ajungă la o frumoasă trăire creștină.
Un tănăr poate să trăiască o viață duhovnicească plină, o viață cu bucurie. Pentru aceasta e nevoie să conștientizeze adevărul că Dumnezeu este totul și că El merită să-i oferi totul. Când Dumnezeu vă spune: “Fiule, dă-mi inima ta…”, El vrea să vă dăruiți Lui. Să vă luminați inima cu credință, să o întăriți cu nădejde, să o încălziți cu focul dragostei, să o curățiți prin Taina Spovedaniei și să o hrăniți cu Sângele Domnului. Atunci veți putea să vă înalțați sufletul spre cer ca pe o candelă aprinsă.
Căutaţi-Mă şi veţi fi vii! (Amos 5.5), – spune Domnul. Trebuie să-L cătați pe Dumnezeu, pentru a-L avea în inimă, pentru a-L cunoaște prin Duhul Sfânt și a fi învățați chiar de El toate faptele cele bune. Având această direcție către Dumnezeu, toată viața o veți putea trăi în paza și grija Sa.
Un tănăr creştin nu-și poate trăi viața ori­cum. Întreaga voastră viață trebuie să reprezinte o dovadă a îm­pli­­nirii cuvintelor Mân­tui­to­ru­lui: „Cel ce are poruncile Mele şi le pă­zeşte, acela este cel care mă iu­beşte“ (Ioan 14, 6). La aceasta vă îndemnăm și pentru aceasta ne rugăm Bunului Dumnezeu, să vă dea curaj, tărie și putere ca toată viața voastră să fie una frumoasă și demnă de fii ai lui Dumnezeu.
Vă felicităm călduros cu ocazia praznicului Întâmpinării Domnului, precum şi cu prilejul Zilei Tineretului Ortodox, îndemnându-vă să vă dăruiți total lui Hristos, pentru a trăi o viață plină de lumină și bucurie. 
Sectorul Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu