vineri, 30 martie 2018

Impactul concursului Brain-Ring asupra tinerilor


"Brain-Ring" - daca am vorbi despre originalitatea acestui concurs atunci trebuie să menționăm ca asaltul concursului dat este înregistrat în URSS, unde intelectualii sovietici din anii 90 au propus organizarea unui concurs intelectual care va avea altă forma de organizare, dar același scop ca și joaca: "Ce? Unde? Când?".

Pe parcursul istorii jocul dat a devenit unul celebru nu doar în rândurile celor maturi, dar și a tinerilor, astfel în diferite instituții de învățământ dar și în instituții publice de stat s-a început manifestarea jocului dat. Care totuși este impactul lui asupra tinerilor?
                  

Aceasta este o întrebare pe care fiecare și-a pus-o măcar odată în timp ce era membru sau spectator a evenimentul menționat mai sus. Totuși în primul rând concursul Brain-Ring dezvolta capacitățile umane de a lucra în echipă, totodată dezvolta și așa numita "mintea ageră" și aici mă refer la faptul că odată ce un tânăr a auzit întrebarea propusa el își dezvolta capacitățile de a lucra și a gândi mult mai rapid și bineînțeles în echipă.

În special, tema concursului dat se bazează pe dezvoltarea tinerilor la nivel de personalitate, de aceea și întrebările adresate în special sunt de cultură generala din care se încadrează fiecare tânăr. O alta latura pe care "Brain-Ring" o propune pentru dezvoltare este gândirea logica, pentru ca anume această latură a individului și îl încadrează pe el ca pe o persoana ce poate să facă față problemelor vieții.

În săptămâna tineretului ortodox Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova a desfășurat un astfel de concurs pentru tineri axându-se pe 2 laturi: voluntariatul și cultură generală biblică. Tinerii au strâns echipe după care au primit întrebări pe care fiecare echipa trebuia să le înregistreze pe o foaie ulterior să o transmită juriului. Tot la concurs, fiind partea a evenimentului organizat am văzut următoarele: lucru în echipa, echilibru dar și concurență, deoarece anume "Brain-Ring"-ul dezvoltă această concurență între tineri evident pentru fiecare participarea la acest eveniment nu reprezintă doar participare, dar și victorie.

Iar acum, într-un final voi trece încă odată prin impactului concursului dat, și anume:
1): Jocul dezvolta spiritul de lucru în echipă.
2): Tinerii au posibilitatea de a-și demonstra propriile capacități.
3): Concurenta între tineri, care îi face să dorească din toate puterile victoria.
4): Ajuta tinerii să-și dezvolte capacitățile de gândire logică.
5): Încadrează participanții într-o forma de: "veselie", "azart" și "intelectualitate".
6): Leagă noi prietenii între echipe.
7): Dezvoltă capacitățile de a avea o minte ageră.


După părerea mea, anume este 7 puncte stau la baza desfășurării dar și a dezvoltării concursului Brain-Ring în cadrul progresului tinerilor.

Totuși acest concurs în programa ATOM are un nou acord de dezvoltare și anume înrolarea tinerilor în programele de voluntariat. Tinerii participă pe parcursul verii la mai multe tabere și școli de vară cei inițiază în procesul voluntariatului, iar mai apoi devin lideri în viața lor prin fapte concrete, creându-și singuri echipe cu care lucrează în localitățile de unde fac parte.

Felicitări tuturor echipelor participante și succes celor ce vor pleca pe 1 Septembrie la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova care se va desfășura la Mănăstirea Hîrbovăț, pentru a concura în marea finală.


                                   Dragus Leonid, 17 ani elev. Nisporeni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu