miercuri, 9 mai 2018

Tinerii din orașul Nisporeni pe un drum al credinței și urmării lui Hristos

Copiii şi tinerii au fost mereu în atenţia Bisericii. Biserica i-a considerat ca o adevărată comoară şi a arătat că viitorul depinde de ei. După cum citim în Evanghelii, copiii sunt ţinta iubirii lui Hristos. Şi la vârsta copilăriei sunt deschise posibilităţi operative preţioase atât pentru edificarea Bisericii, câşi pentru umanizarea societăţii. Tinereţea este timpul marilor decizii: este perioada în care tânărul decide cu privire la sine şi, în general, confirmă în mod conştient apartenenţa sa la Hristos şi la BisericăCateheza dobândeşte atunci o importanţă considerabilă, deoarece este momentul în care Evanghelia va putea fi prezentatăînţeleasă şi primită ca fiind capabilă să dea un sens vieţii

Cu binecuvântarea lui Dumnezeu și a arhipăstorului nostru, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, parohia cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din orașul Nisporeni acordă o deosebită atenție pastorației tinerilor. Preotul Petru CIOBANU își propune o misiune a parohiei care este ca tinerii din parohia  să împărtăşească frumuseţea credinţei şi să conducă şi pe alţii la Hristos. În această lume a globalizării tineri sunt ancorațîntr-o continuuă căutare a adevărului. Pentru a le descoperi că adevărul e Hristos și pe El trebuie să-l cunoască, căci câÎl cunoaştem mai mult pe Hristos, cu atât dorim mai mult să-L vestim. Cu cât vorbim mai mult cu el, cu atât dorim mai mult să vorbim despre el. Cu cât suntem mai mult cuceriţi de el, cu atât dorim mai mult să-i conducem pe ceilalţi la El. Tinerii trebuie să spună lumii: este bine a-l urma pe Iisus; este bine a merge cu Iisus; este bun mesajul lui Iisus; este bine a ieşi din noi înşine, și a merge la cei din jurul nostru şi ale existenţei pentru a-l duce pe Iisus!


Pe această cale tierii au fost ancorațîn următoarele activități:

·                     În incinta Gimnaziului ,,Ștefan cel Mare, din orașul Nisporeni, tinerii s-au pregătit și au participat la o serată în care a adus un omagiu memorie Sfântului Ștefan cel Mare, prin prezentarea unui concurs istoric, prin descrierea și elogierea celui care a fost supranumit de către Papa Sixtus al IV-lea, Athleta Christi (Atletul lui Christos), pentru faptele sale deosebite de apărare a credinței în Mântuitorul Iisus Hristos, atât din Moldova, cât și din Europa.

·                     Apoi se merită de aminti că tineri din orașul Nisporeni au participat la unul dintre cele mai importante evenimente organizate de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români  ASCOR, filiala Iași, Studentul Ieșean Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, 5 mai, și, ca în fiecare an, a început cu participarea studenților la Sfânta Liturghie săvârșită la Biserica Sfântul Proroc Daniel din Iași. În continuare, studenții s-au deplasat la Centrul de Evenimente Agora, unde voluntarii ASCOR au organizat conferința susținută de Părintele Arhimandrit Nicodim Petre, consilierul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor. În cea de-a doua parte a zilei, studenții organizați pe grupe de lucru au participat la ateliere interactive organizate sub forma unei „vânători de comori” în care au căutat indicii pentru rezolvarea comuna a unui puzzle.

·                     Nici pruncii care pășesc pragul bisericii nu sunt trecuți cu vederea, ei permanent  primesc hrană, dulciuri, încălțăminte și alte produse.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu