marți, 13 februarie 2018

Lansarea oficială a portalului dedicat tânărului în devenire: Tânărul Ortodox



„Tinerețea e lupta înverșunată cu tine însuți, de aceea tânărul are menirea de a pune o temelie puternică în viață ca bătrânețile sale să fie ușoare și liniștite. ”

PS. Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni

Cu binecuvântarea Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, apare în format electronic și de tipar: Tânărul Ortodox, prin marea grijă a Preasfinției Sale față de tineri și dezvoltarea lor.

Biserica Ortodoxă are un mesaj bine dispus de a prezenta tinerilor cum să urmeze pe calea cea Adevărată care este Hristos, iar multiplele scrieri a marilor Scriitori Bisericești ne relevă istorii de succes a celor ce l-au înțeles pe Dumnezeu și au urmat Lui.

Secolul nostru se definește ca cel mai rapid și tinerii în prealabil nu au timp de a citi cărți, dar tinerețea lor nu trebuie nesocotită, fiindcă toți ne vom îndrepta spre Adevăratul Judecător al tuturor, de aceea dăm provocare tinerilor contemporani.

 Portalul tânărului în devenire este al doilea proiect realizat în dezvoltarea personală a tinerilor, dar alături de Hristos, primul fiind Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova, ce prezintă activități filantropice și de voluntariat în localitate.

La moment nu putem defini un „om bun” cu o claritate morală în viață dacă nu are în sine pe Dumnezeu, de aceea Tânărul Ortodox, va prezenta la zi istorii de succes a tinerilor care își valorifică tinerețea prin implicarea activă în societate, dar și ridicarea lui la asemănarea cu creatorul Său.

Maximele, articolele și mesajele prezentate vor fi ca scări în ridicarea tânărului ortodox în înaltele cunoașteri ale Înțelepciunii Supreme, iar cel mai frumos vorbește despre aceasta Înțeleptul Solomon:
„Folositoare pentru cunoaşterea înţelepciunii şi a stăpânirii de sine, Pentru înţelegerea cuvintelor adânci, pentru dobândirea unei îndrumări bune, pentru dreptate, pentru dreapta judecată şi nepărtinire, Pentru a prilejui celor fără gând rău o judecată isteaţă, omului tânăr cunoştinţă şi bună cugetare. Să ia aminte cel înţelept şi îşi va spori ştiinţa, iar cel priceput va dobândi iscusinţa de a se purta, Pătrunzând cu mintea pildele şi înţelesurile adânci, graiurile celor înţelepţi şi tâlcuirea lor nepătrunsă. Frica de Dumnezeu este începutul înţelepciunii; cei fără minte dispreţuiesc înţelepciunea şi stăpânirea de sine.” (Pilede 1, 2-7)

Totodată va fi spre editare și Revista Tânărul Ortodox care va apărea în 1000 exemplare și distribuit tinerilor la activitățile din teritoriu pe care le desfășurăm în permanență cu tinerii.
Așa să ne ajute Dumnezeu!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu