miercuri, 14 februarie 2018

Preafericitul Patriarh Kiril: Mă rog Domnului Iisus, ca El să întărească inimile voastre în credință, și să trimită ajutorul și puterea Sa în toate începuturile și faptele bune


Adresarea Preafericitului Patriarh Kiril cu prilejul celebrării Zilei Tineretului Ortodox (15 februarie 2018)


Dragi frați și surori!


Vă felicit cordial cu ocazia Zilei Întâmpinării Domnului, precum şi cu prilejul Zilei Tineretului Ortodox.

Astăzi Biserica reamintește întâlnirea dintre pruncul Iisus și vârstnicul Simeon, cel neprihănit și pios (Luca 2:25). Timp de mulți ani, omul vechi așteptat încordat venirea Mântuitorului în lume, și Duhul Sfânt ia descoperit că Pruncul culcat pe mâinile Mariei, este mult-așteptatul Mesia, care va fi pentru tot poporul în lumina descoperirii neamurilor (Luca. 2:32).


Întâmpinarea, este o sărbătoare a întâlnirii sufletului cu Hristos. Desigur, Domnul acționează în viața fiecăruia dintre noi. Dar, scufundat în agitația de zi cu zi, nu observăm întotdeauna prezența Lui și ajutorul său benefic. Viața omului modern, mai ales dacă el este tânăr, sănătos și activ, rulează la viteze mari, și de multe ori îl împiedică să se gândească la punctul principal: care umple viața lui adevărata semnificație și valoare. Iar atunci când o persoană face un efort asupra sa, rupe din vârtejul problemelor zilnice, și fiind în singurătate cu el însuși, aruncă privirea în adâncul sufletului său și se întâmplă una dintre cele mai importante evenimente din viața sa - întâlnirea cu Dumnezeu.

Vă doresc tuturor, dragii mei, ca această întâlnire cu Hristos Mântuitorul să devină pentru voi  ședere și lucrare veșnică în fața Lui, căci, așa cum Sf. Teofan Zăvorâtul a scris, „suntem chemați nu numai la o imaginație a minții de această fericire, și la realitatea împărtășirii sale, pentru că toți sunt chemați să avem și purtăm în sine pe Domnul și să ne transfigurăm în El cu toată puterea duhului său „(Omilia la Întâmpinării Domnului, 1861).

Mă rog Domnului Iisus, ca El să întărească inimile voastre în credință, și să trimită ajutorul și puterea Sa în toate începuturile și faptele bune

Binecuvântarea Domnului peste voi, cu al Său har și cu a Sa iubire de oameni, totdeauna, acum și în vecii vecilor. Amin.

+ KIRIL,

PATRIARH AL MOSCOVEI ŞI AL ÎNTREGII RUSII

Sursa din rusă: http://www.patriarchia.ru/
Tradus: Portal Tânărul Ortodox




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu