joi, 15 februarie 2018

Slănină Bogdan: … nimeni nu e dator să ne croiască un trai mai bun, noi suntem proprii făuritori de confort duhovnicesc și trupesc

Slănină Bogdan: … nimeni nu e dator să ne croiască un trai mai bun, noi suntem proprii făuritori de confort duhovnicesc și trupesc.


1. Cum a început experiența ta în ATOM și care a fost primul proiect la care ai participat?
Inițial, nu eram atras de ATOM, admiram doar complexitatea concursul Brain-Ring și concursul în sine, acesta fiind doar unul din mulțimele de proiectele organizate de ATOM. Și totodată, primul proiect la care am participat, și mi-a deschis o mulțime de orizonturi. Nu mă pot mândri cu o vervă inițiatoare față de asociație. Toată atracția și admirația față de acest ONG, au apărut  treptat. Cred că așa e mai bine, fiindcă ceea ce vine spontan, așa și dispare. Însă ceea ce ți se întipărește lin în suflet, mai bine zis zilnic, rămâne veșnic.


2. Ce te-a făcut să rămâi voluntar în ATOM, ce are ATOM și nu au alte ONG-uri la care poți adera?
Să rămân voluntar în ATOM, m-au determinat celelalte proiecte desfășurate de asociație, sau mai bine zis, am fost determinat de întregul ATOM, ce reprezintă o familie mare și unită, un generator de personalități și de virtuți vitale societății. Dacă la început am fost atras doar de Brain-Ring, acum nu schimb ATOM-ul cu nici ori care alt ONG din Moldova. De ce? Fiindcă ATOM-ul promovează credința, virtuțile, și trezirea conștiinței prin prisma tinerilor! Ce poate fi mai folositor unei societăți în care tinerii își cunosc trecutul și doresc să-și schimbe viitorul în bine prin multă muncă împletită cu voie bună și activități de dezvoltare personală?

3. Crezi că voluntariatul e o istorie de succes și de ce ai acceptat să fii Secretar General la această asociație de tineret?

Pentru mine, voluntariatul este o istorie de succes, cu urcușuri si coborâșuri, îndoieli și câștiguri duhovnicești. Am ales să fiu Secretarul General al acestei Asociații din motiv că am înțeles în ce constă puterea unei țări. Puterea e determinată de viziunile și deciziile tinerilor. Noi, tinerii, suntem viitorul de mâine. Și suntem arhitetecții propriului viitor. ATOM participă la acest proces de creare prin toate activitățile promovate, și știu că particip și eu ajutând la desfășurarea lor, mai ales ca Secretar General ce am fost și la moment fiind ca Membru Consiliul Administrator.


4. Ce mesaj ai adresa semenilor tăi care încă nu fac parte dintr-o organizație de tineret și ce iar motiva pe ei să aleagă anume ATOM?

Îi pot motiva spunându-le că nimeni nu e dator să ne croiască un trai mai bun, noi suntem proprii făuritori de confort duhovnicesc și trupesc. Și acum, când timp liber este din abundență, imaginația infinită și energia fără limite, trebuie de acționat, acum, cât putem profita de foloasele tinereții. Fiindcă mai târziu, apar alte lucruri dictate de viață, fiindcă și copacul crescut fără proptea, cu greu îi redai frumusețea creșterii bune, mai ales, dacă nu s-a acționat la timp. Deci, construiți-vă viitorul de pe acum, integrându-vă activ în asociație fiindcă ea nu face altceva decât să vă dezvolte ca personalitate dar și ca bun creștin.


5. Anul acesta ATOM împlinește 5 ani de activități cum vezi această organizație în viitorul apropiat?
Eu îmi doresc ca ATOM-ul să fie cunoscut de întreaga Moldovă. Lucru dat va fi posibil dacă promotorii acestei asociații nu vor ceda, și prin sudoarea frunții își vor continua activitatea. Peste tot sunt tineri cu inițiativă, ei trebuie doar indentificați și valorificați. Doresc întregii familii ATOM multă energie pentru a continua activitățile pe termen nelimitat. Acești 5 ani au demonstrat fatpul că putem face ceva măreț, deci trebuie să o facem și în continuare. Cu pași mici, spre realizări mari.
Cu Doamne Ajută!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu