luni, 19 februarie 2018

Proiect - De la pocăință, prin iertare, spre lumina Învierii


Duminică, 18 februarie 2018, la Catedrala Episcopală Sf. Alexandru Nevski din or. Ungheni, Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni a oficiat cinul iertării la care au participat Stareții de mănăstiri și preoți din cuprinsul episcopiei date, dar și credincioși.

După mesajul Chiriarhului adresat tuturor celor prezenți, voluntarii Asociației Tinerilor Ortodocși din Moldova înarmați cu fișe de Mărturisirea de Obște a Păcatelor, le-au împărțit preoților, îndemnându-i ca să le dea tinerilor prin instituții de învățământ din localitate desfășurând Proiectul - De la pocăință, prin iertare, spre lumina Învierii.


În fiecare an vedem că tinerii sunt stresați și goi înăuntru, din cauza părinților plecați peste hotare și nu are cine-i îndruma la fiecare poticnire, egoismul tinerilor care îi face să se certe rapid neavând un prieten apropiat și multe altele.

Mărturisirea e cea care deschide sufletul tânărului către Dumnezeu prin preot și de aceea e un remediu folositor spre care tinerii trebuie să tindă cât mai des, iar prin aceasta cerând sfaturi de la duhovnic cum să procedeze în situațiile penibile și dificile în care cad.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu